Paříž klasická

 Paříž - jedno z nejkrásnějších světových měst, živá legenda, která svou magií okouzlila generace návštěvníků. Paříž je centrem historie, kultury a fantazie, magnet, který stále přitahuje milióny návštěvníků z celého světa. Řada nejvýznamnějších architektů, básníků a umělců po léta pomáhala vytvářet ráz, charakter a šarm tohoto kouzelného města nad Seinou. Paříž je městem snů a skutečností, radovánek a dobrodružství, králů a revolucí, jedinečných historických památek i moderní architektury 21. století, městem muzeí, galerií i světové módy. Neoslňuje, neomračuje, ale zato pozvolna, aniž si to uvědomíte, vám vrůstá pod kůži, odnášíte si je s sebou domů a teprve pak pochopíte , že jste podlehli jejímu kouzlu, jak se to stalo tisíce lidem  před Vámi. Vydejte se s námi i Vy poznat toto oslňující město, které Vás okouzlí svým přirozeným šarmem a kam se budete jistě rádi vracet. 



Program pobytu:

1.den - odjezd v  cca 10-11 hodin.. Cesta přes Německo do Francie.
2.den - ráno příjezd do Paříže. Procházka Latinskou čtvrtí - Lucemburská zahrada s palácem, Panthéon, univerzita Sorbonna. Prohlídka katedrály Notre Dame a královské Sainte Chapelle na Ile de la Cité. Možnost posezení v některé ze slavných kaváren. Odpoledne návštěva muzea Orsay ( dle zájmu) se sbírkami z 2.poloviny 19. století a počátku 20.století, především pak s unikátní sbírkou impresionistického umění, event. volno k individuální procházce po městě. Ubytování a nocleh v hotelu.
3.den - prohlídka památek a zajímavostí na pravém břehu Seiny - Hôtel de Ville, čtvrť  Beaubourg – Centre G.Pompidou ( možnost prohlídky ), Forum des Halles, kostel sv. Eustacha, Palais Royal. Volno k prohlídce Louvru, Tuillerské zahrady, náměstí Concorde. Možnost večeře v restauraci v Latinské čtvrti. Nocleh v hotelu.
4.den - ráno odjezd do Versailles, prohlídka slavného sídla francouzských králů, zámecké obrazárny i zámeckých zahrad. Odpoledne prohlídka čtvrti „21.století“ La Défense s moderní architekturou, možnost nákupů v největším obchodním domě Quatre temps. Podvečerní procházka po Montmartru – Sacré Coeur, Moulin Rouge, Pigalle. Možnost večeře v Latinské čtvrti. Okružní jízda noční Paříží. Nocleh v hotelu.
5.denPaříž - La Tour Eiffel – výstup / výjezd na vrchol. Odpoledne volno - individuální procházka Paříží, možnost návštěvy dalších muzeí - Rodinovo muzeum, muzeum Picasso, event. dalších památek dle vlastního výběru. Večerní projížďka lodí po Seině. Odjezd z Paříže kolem 22 hodin. Krátká zastávka u katedrály v Remeši. Noční přejezd Německem.
6.den - příjezd domů ve večerních hodinách.

Nástupní místa:

Krnov, Bruntál, Opava, Ostrava, Olomouc, Brno, Praha (další dle dohody)

Ubytování:

3 noci v hotelu F1 / Premiere Classe - třílůžkové pokoje s televizí , umyvadlem, sprchy a WC na chodbě, u  hotelu PC jsou pokoje  s příslušenstvím. Za příplatek možnost ubytování po 2 osobách.   

Stravování:

Vlastní. Za příplatek 380,- Kč  možnost dokoupit 3 snídaně . Snídaně  je kontinentální (bageta, džem , máslo, přesnídávka, musli, jogurt. káva, kakao, džus, čaj ) a podává se formou bufetu přímo v hotelu.
Možnost dokoupit 2 večeře v restauraci v Latinské čtvrti -cca 10-13 € /os/večeři (platba na místě).

Cena zahrnuje:

Dopravu klimatizovaným autobusem, 3 x ubytování v hotelu, kvalifikovaného průvodce a tlumočníka, pojištění CK proti úpadku.

 

Cena nezahrnuje:

Vstupy
Pojištění léčebných výloh ( možnost dokoupit zanpříplatek 102,-Kč /os/pobyt).

Příplatky:

480,-Kč- ubytování ve dvoulůžkovém pokoji

Termíny a ceny:

Termín:  duben - listopad 2014  (dle dohody)
Cena: 5 350,-Kč

 

© 1995-2024 TOP TOUR, Revoluční 52, 794 01 Krnov | e–mail:toptour@cktoptour.cz | tel./fax: +420 554 614758 | mobil: +420 602 736779, +420 602 853895